Monday, June 11, 2007

Merg pe nori si ma dor calcaliele (stiu ca am gresit)

Cauta repede pe DC Frederic Chopin - Waltz no.10, op 69. Da-i play.


Deasupra tuturor. Exista un loc in care dispari pentru cate o noapte din acest oras. Unul din cele mai romantice locuri din Bucuresti. Aici si scarile de la biserica Luterana. Asculti coloana sonora de la filmul L'Amant si bei. Mai faci si un gratar, noaptea abia incepe. Nu exista zgomote. Esti asa aproape de cer, incat auzi cum sfaraie stelele cazatoare cand intra in atmosfera. Nu. Glumesc. Nu, nu glumesc. Tin minte o scena din filmul "Million dollar Hotel" (nu baby). Pe bloc, o reclama care palpaie. Aici e la fel. Si fumul gratarului la ora 1 dimineata. Bem. Te intinzi si asculti. Ne mai uitam cateodata la singura fiinta activa de pe strada. O curva. Pare buna de la distanta. In ultimele seri avem impresia ca vedem un OZN. Nu stim ce poate fi. S-a terminat melodia?


Facem glume de geamgiu si bem. Mancam si bem. Mujdeiul de azi chiar e bun. Nu mai e light. Masa inconjurata de butucii de lemn scartaie sub greutatea merindelor (cuvant de poveste). Cate un nebun fara somn calare pe vreun KTM scoala tot cartierul. Bem. Jarul se stinge incet de tot. E cald ca naiba, tabla inca arde. Ne-ar trebui niste sezlonguri sa ne tolanim sub cerul gol. Lasa ca luam de la Metro. Azi am vazut curcubeul.


De fapt, tot orasul l-a vazut. Misto iluzie. S-a terminat melodia? Mai are putin. Imi place aici. Liniste totala, zici ca esti pe plaja marii, iar departe se vad doar luminile aprinse de oamenii de rand. Suna o alarma. Mai sunt 3 ore pana trebuie sa ma trezesc. Dar trebuie sa adorm inainte. Bem, glumim. Cine poate spune ce-i viata? Asta este. Corect, ai dreptate. Asta este. S-a terminat melodia. Asta este.

No comments: